Aanpassen van je hypotheek tijdens de coronacrisis...

  • Font size:

Hypotheek

Door: Frans Nolet, Partner B2Bsure BV – Risk & Insurance management adviseurs

Tijdens deze coronacrisis komen wij er allemaal achter hoe afhankelijk wij zijn. De eerste vraag is: Zijn wij allemaal gezond? Dan komt vraag twee. Hoe gaat het met de economie? Kunnen wij weer aan de slag en wat betekent dit voor mij? Met financieel inzicht maak je je weerbaar voor voor de toekomst.  

Nu de hypotheekrente op een van de laagste niveaus ooit staat en dat vermogende particulieren geld over hun spaartegoeden moeten betalen, ontstaat de wens opnieuw te beoordelen of je zaken passend geregeld hebt. Vooral voor eigenaren van een huis zijn er dan kansen, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten!

De maandelijkse lasten kunnen vaak flink omlaag en dat zal dan aanzienlijk schelen. Is dat ook interessant voor jou? 

Wanneer is aanpassen van je hypotheek interessant? Dat hangt van je persoonlijke situatie af. Er zijn veel mogelijkheden. Een advies op maat geeft financieel inzicht. We zetten een aantal van de mogelijkheden op een rij:

Aan het einde van de rentevastperiode. Aan het einde van de rentevaste periode krijg je van je huidige hypotheekverstrekker een nieuw aanbod. Je hoeft hier niet mee akkoord te gaan. Vergelijk het aanbod eens met andere geldverstrekkers!

Bij het financieren van verbouwingsplannen. Heb je verbouwingsplannen? Een nieuwe keuken of badkamer? Bij het oversluiten heb je de mogelijkheid om je hypotheek te verhogen en om daarmee de verbouwing te financieren.

Door het wijzigen van hypotheekvorm. Aflossingsvrij? Annuïteiten? Spaarhypotheek? Of los je liever extra af? Dat kan! Binnen de wettelijke kaders heb je nieuwe mogelijkheden.

Bij overwaarde op je huis. Wellicht is je huis flink in waarde gestegen. Dan daal je in ‘risicoklasse’. Bij veel geldverstrekkers daalt dan ook de hypotheekrente!

Voor rentezekerheid. Door de lage hypotheekrente is het ook interessant om een langere rentevaste periode af te sluiten. Lagere maandlasten en meer zekerheid!

Bij veranderingen in je persoonlijke situatie. Is jouw persoonlijke situatie veranderd? Kinderen? Getrouwd? Of een overlijden? Pas je hypotheek hierop aan!

Om extra af te lossen. De rente op spaarrekeningen is bijna nihil. Veel mensen lossen daarom extra af op hun hypotheek. Je schuld daalt, dus ook je maandlasten. Stop niet al je spaargeld in je huis, want ook de koelkast, auto of wasmachine kan het begeven.

Als gevolg van de coronacrisis. Dan hebben wij het nog niet gehad over de huidige crisis. Waar gaan wij de komende jaren naartoe? Wat betekent dit voor mij? Waar moet ik allemaal rekening mee houden? Heel veel vragen waar op dit moment niemand antwoord op kan geven. Wat uiteraard wel kan, is ervoor zorgen dat uw hypotheek zoveel mogelijk is afgestemd op uw persoonlijke situatie

Meer weten? Neem dan vooral contact op met B2Bsure. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 033-7600850 en helpen u graag verder.

 

Modified: