Verzekeraars zetten “risicovolle” beroepen massaal buiten de deur!

  • Font size:

b2bsure Verzekeraars zetten risicovolle beroepen massaal buiten de deur

Verzekeraars zetten “risicovolle” beroepen massaal buiten de deur!

Door: Erik Kriboo, Partner B2Bsure BV – Risk & Insurance management adviseurs

Deze week in het FD: “Verzekeraars zetten “risicovolle” beroepen massaal buiten de deur! Taxichauffeurs. Veehouders. Dakdekkers. Verloskundigen. Steeds meer beroepsgroepen kunnen nauwelijks nog een schade- of aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Sinds verzekeraars hogere buffers moeten aanhouden, gedwongen door strengere kapitaalseisen, zetten zij beroepsgroepen met een hoge schadelast massaal buiten de deur. Ook aanbieders van bandenopslag, autoverhuurbedrijven en recyclebedrijven zijn de dupe.” Tot zover de quote uit het FD artikel van 31 juli.

Ook wij merken het. Door marktconcentratie (er zijn door fusies nog maar 5 allround verzekeraars) neemt de macht toe bij verzekeraars en is de concurrentie onderling sterk verminderd. Dat betekent hogere premies, strengere acceptatie eisen en slechtere voorwaarden zoals bijvoorbeeld een veel hoger eigen risico. En niet alleen voor de genoemde branches maar voor veel meer bedrijven. Dus ook jouw organisatie kan er mee te maken krijgen.

Maar wat kan jij eraan doen? Allereerst je eigen organisatie op orde hebben als het gaat om schadelast beperking. Het maakt namelijk uit of je veel schades hebt of eigenlijk nooit. En het maakt ook uit of je aan preventie doet, een plan hebt en er over nagedacht hebt. Niet elk jaar gaan shoppen voor lagere premies. Een trouwe klant betekent ook iets voor een verzekeraar. Helemaal een trouwe klant met een goed schadeverloop.

Waarmee kan B2Bsure jou helpen?

• Wij kennen de markt van verzekeraars goed en we zoeken naar alternatieven, zoals buitenlandse verzekeraars of alternatieve vormen van risicofinanciering. We kennen ook de mensen achter de verzekeraars, belangrijk want verzekeren is een “vak”. Een goed netwerk is essentieel.

• De kern is om een zo goed mogelijk beeld hebben van het risico voordat je besluit om te verzekeren. We moeten goed begrijpen wat je doet en hoe. Vanuit onze expertise vertalen we dat naar risico’s en kansen. Zo hebben we een zinvolle interactie met de verzekeraars.

In het artikel in het FD gaat het ook over solidariteit en rendement. En de vraag of de politiek hier iets aan moet doen. Een goede discussie! Iets waar ook wij achter staan. Echter als je morgen niet meer verzekerd bent loopt die discussie nog. Misschien kunnen wij je helpen.

Modified: