Peter Paul Leutscher - Partner

Waar kan ik je mee helpen?

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in de verzekeringsbranche waarvan het grootste gedeelte bij een grote internationale verzekeringsmakelaar. Ik heb alle onderdelen van het vak mogen meemaken van hoogwaardige Risico Managementstrategieën tot de meest creatieve verzekeringsoplossingen die er mogelijk zijn.

Ik heb de passie om klanten vooruit te helpen. En daarom blijf ik net zolang zoeken en onderzoeken tot ik een voor de klant een passende oplossing vind. Hoe ingewikkelder hoe leuker. De rol die mij het beste past is die van “Trusted Risk Advisor”. Klanten vooruithelpen betekent ook zeggen dat iets niet kan of niet moet doen!

Ik geloof heilig in de missie van B2Bsure “Klanten Vooruit Helpen”. Samen met mijn collegae zijn wij in staat om multi disciplinaire teams van de grond te tillen. Ik wil een vriend zijn met mijn klanten. Ik hecht heel veel waarde aan de kracht van verbinding. Transparantie is onvoorwaardelijk. Ik wil de context van de klant en dito uitdagingen begrijpen vanuit een holistische blik. Ik ben geïnteresseerd in de “Root Cause” van risico’s en de perceptie van mensen t.a.v. het begrip risico. Ik stel daarom heel veel vragen om te begrijpen wat er werkelijk speelt. Ik ben altijd op zoek naar de bedoeling.

Behavioral Risk is mijn tweede natuur. Met meer dan 30 jaar ervaring weet ik dat de cultuur en dito leiderschap bepalend is voor de wijze waarop risico’s worden gemanaged en beheerst. Culture Eats Risk Strategies for Breakfast. Ik combineer het verzekeringsvak ook met een partnership bij de RedZebra Group die zich bezighouden met het faciliteren van transformatieprocessen. Leiderschap is mijn ding. Ik begeleid op dit terrein veel gedragsveranderingsprogramma’s en ben een veel gevraagde spreker op het terrein van Integrale Veiligheid & Risicomanagement.

Ik heb ook een grote affiniteit voor aansprakelijkheid risico’ en cyber. Waarom? Omdat het best ingewikkeld is om alle scenario’s te doorgronden. De digitalisering van bedrijfsactiviteiten stellen jezelf bloot aan een zee van vermogensschaden. Dat vraagt om diepgaande analyse van activiteiten en digitale kwetsbaarheid. We leven in een wereld die zeer Volatiel, onzeker, complex en ambigue is. (een VUCA wereld) . Daar zijn geen standaardoplossingen meer mogelijk.

Als jurist heb ik mij gespecialiseerd in Algemene, Product, Beroeps, Werkgevers aansprakelijkheidsrisico’s, geïntegreerde Cyber en Fraude risico’s.

Het resultaat van mijn inspanning is altijd, het juiste product, met de juiste kwaliteit, met de juiste bedoeling. Het geheel moet kloppen.

Bouwen van duurzame relaties tussen klanten en verzekeraars is een voortdurende uitdaging. Vertrouwen is altijd de sleutel van duurzaam succes.

Ik voel me het meest thuis in grote organisaties. Daar heb je wat meer geduld en organisatiesensitiviteit nodig. Schakelen met verschillende lagen in de organisatie. Zet mij dus vooral in als het gaat om het handig voor elkaar krijgen van dingen. Ik heb ook een relevant netwerk. Ik investeer altijd in lange termijn relaties, dus goede kans dat dat wat jij zoekt, ik kan bieden.