Waar kan ik je mee helpen?

De afgelopen 30+ jaar ben ik werkzaam in de nationale en internationale verzekeringsbranche met een kort uitstapje naar de project ontwikkelingskant van duurzame energie [hydro, biomassa], energie efficiency [LED] projecten. 

Ik heb mede door mijn uitstap naar de klantkant het vak en risico’s van beide kanten mogen zien en ervaren. Hierdoor ben ik als geen ander in staat om mijn huidige klanten op alle onderdelen van project [ontwikkeling] risico’s te adviseren. Het is de gecombineerde ervaring die mij heeft doen focussen op Renewable Energy and Clean Technology.  En hoe met hoogwaardige Risico Managementstrategieën tot de meest creatieve verzekeringsoplossingen te komen die bijdragen aan het verkrijgen van project financiering en projectrealisatie. Het succes van mijn klant is mijn succes en hier haal ik mijn energie en vastberadenheid uit. Ik heb de passie om klanten/projecten vooruit te helpen. Dit betekent dat ik al vaak in een vroeg stadium mee denk over risico’s en hoe deze te managen om risico - en projectfinanciering mogelijk te maken. Een lang en diepgaand proces over techniek, contracten, businessmodellen en structurering van het project. Hoe uitdagender hoe leuker zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen met wat mogelijk is en wat nog niet mogelijk is.

De rol die mij het beste past is die van “mede ondernemer”. Klanten vooruit helpen betekent ook zeggen dat iets niet kan, nu nog niet kan of dat het beter is iets niet te doen! Samen met mijn collegae en netwerk zijn wij in staat om multi disciplinaire teams van de grond te tillen afhankelijk van de wensen/ behoeftes van de klant. 

Om mijn klant goed te bedienen vind ik het belangrijk een vertrouwensrelatie te hebben met mijn klanten. Dit betekent ook dat ik graag verbind in mijn netwerk. Hoe mooi is het als klanten elkaar weer kunnen helpen succesvol te zijn. Transparantie is onvoorwaardelijk voor vertrouwen, dat geld ook voor de symbiotische relatie met verzekeraars.

Ik wil de context van de klant en dito uitdagingen begrijpen vanuit een holistische kijk op het geheel en ben geïnteresseerd in de perceptie van mensen t.a.v. het begrip risico. Het is tenslotte een subjectief begrip bij uitstek het geen mij weer terug brengt bij financierbaarheid van technologie/ projecten en het gepercipieerde technologie risico. Ik heb als een van de weinige partners binnen B2Bsure een AFM vergunning en vanuit die hoedanigheid tracht ik dan ook verder te integreren tussen risico financiering [verzekering] en project financiering middels vreemd vermogen. Ik stel daarom heel veel vragen om te begrijpen wat er werkelijk speelt, bij de de ontwikkelaar, het project en of bij de financier. 

Het resultaat van mijn inspanning is een antwoord/ product/ advies op de behoefte, met de juiste kwaliteit en intentie.