B2Bsure verzorgt risk management en verzekeringen voor GIGA Storage BV en het project GIGA Rhino

GIGA Storage & B2Bsure kondigen met trots hun partnership aan.

B2Bsure heeft in korte tijd, samen met GIGA Storage, de risico’s van het bedrijf GIGA Storage en het Rhino project in kaart gebracht en de benodigde verzekeringen afgesloten. Afgelopen week is als laatste de CAR (Construction All Risk) afgesloten bij verzekeraars voor de bouw van GIGA Rhino.

B2Bsure heeft zich sinds 2013 mede gespecialiseerd in clean technology en renewable energy. Hierin mag energieopslag als schakel in de energie transitie niet ontbreken! Deze samenwerking past hier in en B2Bsure kijkt uit naar een verdere strategische samenwerking met GIGA Storage.

Het GIGA Rhino project bevindt zich op het testcentrum van Wageningen University & Research nabij Lelystad (NL) en heeft als doel het aandeel van hernieuwbare elektriciteit in het net te vergroten.

Het GIGA Rhino energieopslag systeem heeft een vermogen van 12 MW en is het krachtigste elektriciteitsopslag project van Nederland. Op jaarbasis wordt 12,5 miljoen kg CO2-uitstoot verminderd. De elektriciteit die jaarlijks in de batterij is opgeslagen kan worden vergeleken met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 5.000 huishoudens in Nederland. Het project wordt momenteel gebouwd en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2020 operationeel zijn.

GIGA Storage B.V. is een ontwikkelaar en operator van energieopslagsystemen. Lars Rupert, CFRO van GIGA Storage: “Wij zijn verheugd in B2Bsure een partner te hebben gevonden die ons snel en doeltreffend heeft geholpen om tot een gedegen risico-inventarisatie van het project Rhino en de organisatiestructuur van GIGA Storage te komen. Daarop hebben zij de juiste risicomitigatie in de vorm van de benodigde verzekeringen weten te implementeren.”

B2Bsure, is een onafhankelijke risicomanagement- en verzekeringsadviseur. Christaan Roland Holst – Partner Clean technology & Renewable Energy: “Door bij te dragen aan de risicomitigatie van GIGA Storage en haar projecten dragen wij bij aan de realisatie van de energietransitie. Met het mitigeren van de financiële risico’s, als gevolg van de projecttechnologie, helpen wij met de financierbaarheid van het project GIGA Rhino en de volgende innovatieve projecten van GIGA Storage.

Over GIGA Storage

GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft als doel om marktleider van energieopslag in Europa te worden, om duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten.

Over B2Bsure

Meedenken vanuit een eigen vakgebied is wat je van een adviseur verwacht. Voor ons geldt dat we je helpen bij het maken van keuzes die de waarde van je
onderneming doen stijgen. Zowel door je risico’s te verkleinen en eventueel te verzekeren maar ook door je te helpen je zodanig te positioneren dat je de
kansen die er zijn kunt verzilveren. We geven jou inzicht in je risico’s en helpen je om de juiste keuzes te maken.

Meer informatie?

Chris Roland Holst, B2Bsure, +31651388661

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maarten Quist, COO, +31654350035                     

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                      

https://giga-storage.com/